Иновативност и желание за промяна – учителите от ОУ „Васил Левски“ в гр. Пловдив приемат предизвикателствата на Изкуствения интелект

В днешно време образованието се променя със световна скорост. Този процес на преобразуване и обновление изисква не само учениците, но и учителите да следват новаторски методи и технологии, които да отразяват бързо развиващите се обществени и технологични тенденции. На 21 октомври 2023 г., учители от Основно училище "Васил Левски" в гр. Пловдив изпревариха мнозина, като се ангажираха с обучение на тема "Изкуствен интелект в образованието“.

Изкуственият интелект (ИИ) представлява технологична революция, която променя начина, по който обработваме информацията и учим. Този вид технология има потенциал да улесни образователния процес и да го направи по-ефективен и персонализиран. Учителите от ОУ "Васил Левски" се ангажираха с този процес на преобразяване, като заявиха желание да се запознаят с възможностите на ИИ.

Обучението на 21 октомври включваше широк спектър от теми - от въведение в понятието "Изкуствен интелект" до разглеждането на неговите приложения в различните сфери. Тук, учителите научиха, че ИИ представлява технология, която може да се използва за подпомагане на учениците в класната стая, персонализирано обучение и дори оптимизация на административните процеси в училището.

Преподавателят Борис Михайлов даде инсайт в това как ИИ може да бъде използван в образованието и как учителите могат да се възползват от тази технология, за да направят обучението по-интересно и ефективно. Освен това, те разгледаха и различни приложения с ИИ за генериране на готово учебно съдържание, изображения и презентации. Разкриха се тънкости в изкуството на задаване на промптове.

Този обучителен съботен ден беше свидетелство за иновативността и ангажираността на директора на училището – г-жа Петрова, и целия колектив на ОУ "Васил Левски" да подобрят образованието и да предоставят по-добри възможности за своите ученици. Техният жив интерес и желание за промяна в учебния процес са движещите им сили зад внедряването на ИИ в образованието и създаването на път за по-ярко и иновативно бъдеще за учениците в училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »