Асистирано учене чрез изкуствен интелект в СУ „Константин Константинов“, гр. Сливен на Регионален форум „Мечтай и постигай“ – STEM иновации в образованието

На 26. 04. 2023 г. СУ "Константин Константинов", гр. Сливен беше домакин на Регионален форум "Мечтай и постигай" - STEM иновации в образованието, организиран от Регионално управление на образованието - Сливен по НП "Иновации в действие", финансирана от Министерството на образованието.

Целта на форума беше да се обменят идеи, опит и добри практики между учители и ученици от 14 училища и 3 университета от Югоизточна България, свързани с науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM). През деня бяха организирани майсторски класове, педагогически ателиета, творчески STEM работилници и демонстрации за хибридно обучение в свързани класни стаи с високотехнологично оборудване.

Благодарни сме на директора на училището - г-жа Весела Паскалева, за възможността екипът на "Креативност" да сподели опит в областта на иновативното обучение и да покаже решения с изкуствен интелект, които са в света на образованието едва от няколок дни.

Учителите на СУ "Константин Константинов" вече работят с изкуствен интелект не само в STEM центъра си, но и в целия образователен процес. Целта беше да покажем на колегите от Югоизточна България в творческа работилница с ученици, че обучението с изкуствен интелект не е химера, а достъпна алтернативна, която улеснява процеса и го прави по-привлекателен.

Борис Михайлов показа Асистирано учене чрез изкуствен интелект. Моето училище през призмата на изкуствения интелект. Заедно с учениците съдадоха чатботове на СУ "Константин Константинов", на патрона на училището и на град Сливен, с които показаха начини за създаване на собствен модел на изкуствен интелект, възпитаване на изкуствен интелект, подбиране на съдържание и персонализирано обучение.

В края на творческата работилница беше направена демонстрация на генериране на STEM центрове с изкуствен интелект.

Думите на г-жа Паскалева - "Целта е да се обменят идеи, опит между колеги от Югоизточна България, в майсторски класове да се споделят новостите в методиката, педагогиката, свързана със STEM науките и фирми, които предлагат образователни иновативни решения." - резонират изцяло с вижданията на ЦПО "Креативност", защото ние дълбоко вярваме, че знанието е силно, когато е споделено. Учителите и учениците на СУ "Констнтин Константинов" са пример за екип, който търси решения, не се страхува от новото и не се притеснява да сподели опита си.

2 thoughts on “Асистирано учене чрез изкуствен интелект в СУ „Константин Константинов“, гр. Сливен на Регионален форум „Мечтай и постигай“ – STEM иновации в образованието

  1. Здравейте!
    Като родител съм изключително доволен, че училищта дават възможност на децата ни да са в крак с технологиите още като излизат, а не след дъжд качулка. Поздравление за СУ „Константин Константинов“ в Сливен, че не се притесняват и директор, и учители да внедряват такива иновации и да ги показват. А на вашия екип свалям шапка – не ви познавам, но си личи, че има и хора, които работят в тая държава. И в МОН явно са решили, че е време поне да се спомене за изкуствения интелект – https://web.mon.bg/bg/news/5298
    И благодаря за всичко, което качвате – безкрайно полезна информация – и за мен, и за децата.

    1. Благодарим Ви за хубавите думи, г-н Стоев!
      Радваме се, че сме полезни с информацията, която предоставяме, а на училищата винаги сме готови да откликнем с подкрепа във внедряването на технологиите и с повече информация – както за учителите, така и за децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »