Детска градина „Светлина“ в Стара Загора внедрява изкуствен интелект в работата си

Вълнуващо събитие се проведе за учителите от детска градина "Светлина" в гр. Стара Загора, за които екипът на Креативност ЕООД, гр. Пловдив проведе обучение на тема "Изкуствен интелект в образованието". Това обучение даде нови възможности на учителите да интегрират съвременни технологии в ежедневната си работа с децата.

Обучението обхвана разнообразни аспекти на използването на изкуствен интелект (ИИ) в образователния процес. Участниците научиха как да работят с ИИ инструменти за създаване на съдържание, както и как да ги използват за разработване на креативни сценарии и визуални и музикални проекти. Особено внимание беше отделено на работа с прoмпт генератори, които позволяват бързо и лесно генериране на текстове, изображения и музика.

Екипът на Креативност ЕООД сподели своите знания и опит в областта на AI педагогиката, като представи практически примери и приложения. Учителите от ДГ "Светлина" бяха впечатлени от възможностите на новите технологии и с голям ентусиазъм се включиха в практическата работа и дискусиите. Още на място педагозите създадоха ресурси и откриха нови възможности за работа.

След края на обучението участниците изразиха своята удовлетвореност и желание да продължат да се развиват в тази област. Те вече имат конкретни идеи за внедряване на изкуствения интелект в своята работа, което ще допринесе за по-иновативен и ангажиращ учебен процес, а децата ще се чувстват част от времето, в което живеят.

Проектът AI pedagogy, част от който вече са и учителите от ДГ "Светлина", има за цел да подготви педагозите за бъдещето на образованието, където изкуственият интелект играе ключова роля. Това обучение е само началото на едно дългосрочно сътрудничество, което ще продължи да подкрепя иновативните практики в детските градини и училищата в България.

ДГ "Светлина" в Стара Загора с гордост се нарежда сред първите образователни институции в страната, които активно интегрират изкуствения интелект в своята работа, демонстрирайки по този начин ангажираност към качественото и съвременно образование за най-малките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »