Детска градина “Слънчице” в Козлодуй е първата в града, която използва изкуствен интелект в работата си
Детска градина “Слънчице” в Козлодуй е първата в града, която използва изкуствен интелект (ИИ) в работата си с децата. Учителите от детската градина преминаха обучение по ИИ от „Креативност“ ЕООД - организация, която се занимава с развитието на творческите и дигитални умения на децата и учителите.

Обучението им е даде знания и умения за това как да използват ИИ по ефективен и етичен начин, как да избират подходящи инструменти и платформи за работа с ИИ и как да включват децата в процеса на изследване и решаване на проблеми с ИИ. Учителите са научиха и как да използват ИИ за автоматизиране на някои рутинни или трудни задачи, за персонализиране на учебния процес според нуждите и интересите на всяко дете, за стимулиране на творчеството и изследването на децата чрез използване на ИИ приложения като генериране на текстове, картинки, музика и игри, за обогатяване на STEM обучението в детската градина чрез използване на ИИ за машинно обучение, виртуални лаборатории, системи за кодиране и роботика и за освобождаване на време за по-творчески и интерактивни аспекти на преподаването.

Учителите от детската градина “Слънчице” споделят, че са много доволни от обучението и от резултатите от работата с ИИ. Те казват, че ИИ може да им помогне да повишат качеството и ефективността на обучението, да предложат по-интересен и забавен учебен процес, да предоставят обратна връзка, подкрепа и мотивация на децата в реално време, да подготвят децата за бъдещите предизвикателства и възможности. Те добавят, че ИИ не е заместител, а помощник на учителя и че не е сложен или труден за използване. Те смятат, че ИИ е полезен и забавен инструмент за творчество и работа.

Директорът на детската градина “Слънчице” г-жа Ценкова изразява своята гордост от постиженията на своя колектив. Детската градина е първата в Козлодуй, която използва ИИ в работата си и това я поставя на друго ниво.

Екипът на „Креативност“ благодари за оказаното доверие. Сигурни сме, че екипът на ДГ „Слънчице“ ще постигне много в работата си, а ние ще сме насреща, за да оказваме подкрепа.

Ако желаете да се запишете на обучение и да препокриете един нов свят в работата си, не се колебайте да ни потърсите ТУК

Всички изображения са генерирани с изкуствен интелект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »