ЕЛЕКТРОННИ ФЛАШ КАРТИ

Флаш картите се използват в обучението от десетки години, като в оригиналния си вариант това е картонена карта, която се използва при обучението. По-разпространено е използването им при обучението по чужди езици, за запомняне на различни термини или факти.

Правят се лесно, като от едната страна на картата се написва въпроса (или термина, думата и т. н.), а от другата – отговорът. Методиката им на използване е различна. Някои преподаватели разделят картите на две – с правилни отговори и с неправилни.

За щастие, напълно е възможно да се направят електронни флаш карти. Те помагат при дистанционното обучение да се заучава по-лесно и по-забавно всякаква информация – от термини до информация в литературни произведения. Дори при дистанционното обучение е много по-ефикасен този метод, защото освен, че  е лесно да подготвите картите, методът е компактен и удобен, получавате веднага информация за знанията на ученика или му помагате да научи лесно даден материал.

В тази статия ще ви представим информация за приложения, на които можете лесно да създадете флаш карти или да откриете готови карти, които да използвате в работата си.

В Интернет има много генератори, на които могат да се създадат бързо и лесно флаш карти, които да се използват онлайн или да бъдат разпечатани. В следващата статия ще откриете списък с генератори на карти и насоки за работа с две от приложенията:

Следващото, което ви предлагаме, е приложение, което работи напълно офлайн и може да си го изтеглите безплатно. Лесно се създават и управляват флаш картите. Може да използвате различни режими на преглед, които включват преглед на писане, игри с памет и аудио плейър, за да слушате вашите карти във фонов режим. Съдържа и много други функции, които може да използвате:

https://play.google.com/store/apps/details?id=flashcards.words.words

Приложение за създаване на флаш карти и учебни комплекти или избиране от вече създадени:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quizlet.quizletandroid&hl=en

Приложение за създаване на флаш карти:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dskelly.android.iFlashcardsFree

Приложение за създаване на флаш карти:

https://bglog.net/Obrazovanie/post/%D0%A4%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE

Приложение за създаване на флаш карти или използване на готови:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ichi2.anki&hl=bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »