Изкуствен интелект в детската градина

Изкуственият интелект (ИИ) се използва в ранната детска възраст по различни начини, като целта е да се подобри качеството на образованието, да се стимулира творчеството и изследването на децата, да се обогати STEM обучението и да се улеснят административните задачи.

Някои примери за приложения на ИИ в детските градини са:

  • Инструменти за адаптивно обучение, които се приспособяват към индивидуалните нужди, интереси и темпо на децата, като им предоставят персонализирано съдържание и обратна връзка.
  • Инструменти за разпознаване на реч и естествен език, които помагат на децата да развият своите езикови и комуникационни умения, като им позволяват да взаимодействат с гласови асистенти, роботи или игри.
  • Инструменти за цифрово творчество, които подпомагат изразителността и въображението на децата, като им дават възможност да създават и споделят свои произведения на изкуството, музиката, историите или кода.
  • Инструменти за изследване на околната среда, които подкрепят любопитството и научното мислене на децата, като им показват интересни факти и информация за различни видове, растения, минерали или явления.

България е сред първите страни в света, които правят обучения за учителите в детските градини, за да ги научат как да използват ИИ в своята педагогическа практика. Една от организациите, които предлагат такива обучения, сме ние, екипът на Креативност ЕООД, Пловдив.

Организираме безплатни уебинари и платени курсове за учителите, като предоставяме инструменти и платформи, които правят работата с ИИ лесна и забавна. 

Може да се похвалим с достатъчно опит и извлечени добри практики. Ще ви покажем кое работи и как работи специално за преподавателите в детска градина и вярваме, че ще открием нов свят пред вас!

Изображенията в клипа са направени с Изкуствен интелект и са част от работата на преподаватели в ДГ и подготовката им за спектакъл за българското творчество.

Ако желаете да се запишете на обучение и да сте сред първите в света, които използват изкуствен интелект в работата си, потърсете ни ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »