Изкуственият интелект вече е в училище

До съвсем скоро понятието изкуствен интелект предизвикваше объркани реакции, създаваше суматоха и страх при голяма част от хората. За педагозите, свикнали да обгрижват децата и разчитащи на личната връзка с всеки ученик, терминът изкуствен интелект не носеше добри асоциации.

Благодарение на организации като "Креативност" ЕООД обаче това бързо се промени, защото възможността машина да изпълнява интелигентни задачи, които по принцип се възлагат на човешкия ум, и да отмени решаването на проблеми, свързани с обработка на информация, прогнозиране и избирането на най-доброто и ефективно действие, което да доведе до постигането на определена цел, е нещо, което вече не е само на теория.

Благодарение на обучението, което предлагаме - „Ученикът в центъра на електронното обучение. Как да преподаваме с помощта на софтуер за личностно и кариерно усъвършенстване и изкуствен интелект?“ (одобрена от МОН) - ще се запознаете с приложения и софтуерни решения, които ще ви помогнат от една страна, да разпознаете учебния процес като адаптиран към нуждите на отделния ученик, от друга – да помогнете на тези деца, които имат специални нужди или да намалите отпадането от училище.

Асистентите, чатботовете, анализа на настроение, обработката на естествен език, автоматичното оценяване и обратна връзка, решаването на проблеми са малка част от темите, включени в програмата ни.

Това е дълъг процес, на който сме поставили началото, но с всяка следваща стъпка сме все по-близо до откриването на баланса между ученето с изкуствен интелект и съхраняването на естествените социални отношения.

Ние не просто ви предлагаме готови решения, ние имаме цялостна визия за развитие на образованието и персоналното отношение към всяка институция.

Благодарни сме на директорите, които първи в страната приеха предизвикателството да запознаят целите си колективи с огромния напредък на технологиите с изкуствен интелект и новите постижения в тази област.

Като всяко ново нещо и работата в тази посока има и ползи, и провокации, но, когато познаваш образователната система, когато си не просто служител, а педагог по душа, когато екипът твори с идеята да създава и да помага, да гради, резултатите винаги са налице.

Екипът на КРЕАТИВНОСТ ЕООД ще се отзове на поканата на всяко училище, което желае да интегрира технологии с изкуствен интелект в класната стая с цел подобряване на обучението на учениците и адаптиране на преподаването към изискванията на 21 век!


СУ „Свети Патриарх Евтимий“, гр. Пловдив
СУ „Димитър Благоев“, гр. Свищов
СУ "Христо Ботев", гр. Лъки
СУ "Христо Ботев", с. Вълкосел, обл. Благоевград
СУ "Йордан Йовков", с. Рибново, обл. Благоеврад

СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Сатовча, обл. Благоевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »