Как да привлечем вниманието на поколението Z в своята фирма?

Може да е лесно да обедините Millennials и Gen-Z заедно, но има някои различни нюанси. Докато Millennials може да не заслужават изцяло репутацията си на хора, които искат работа, кариерата им се е обърнала много и те също играят важна роля в икономиката. Поколението Z е съвсем различна порода. Те жадуват за сигурност на работното място. През последните няколко месеца по време на пандемията видяхме, че Gen-Z изразява засилено желание да остане на първата си работа на пълен работен ден по-дълго.

Шест начина да привлечете вниманието на Gen-Z

Използването на следващото поколение таланти стана по-стратегическо от всякога. Ето шест начина, по които рекрутерите могат да се насочат, за да привлекат вниманието на Gen-Z по отношение на работата:

Свързвайте се по-рано и по-често с тях.

Дори да нямате необходимост от незабавно намиране на персонал, обърнете се към перспективни кандидати. 81% от Gen Z категорично се съгласяват, че е важно да се установят връзки с работодателите, дори ако нямат незабавно откриване на работни места (22% повече от миналия декември)

Подчертайте позицията, а не компанията.

За Gen-Z ролята надделява над марката. Ето защо е два пъти по-вероятно да продължат мечтаната си работа в компания, която не познават, в сравнение с по-малко идеална позиция в компания, за която са чували. Прагматично, те се интересуват повече от позицията, отколкото от престижа.

Срещнете ги онлайн.

Gen-Z осъзнава стойността на изграждането на личната си марка онлайн, като 53% от студентите категорично се съгласяват, че това е важно. Миналия декември този брой беше 34%.

Географията е без значение.

През декември миналата година 51% от студентите оцениха географското местоположение като много важно при търсенето на работа - брой, който сега спадна до 39%. В същото време близо три четвърти заявиха, че биха искали да работят отдалечено. Тъй като по-малко Gen-Z третират местоположението като фактор, който вреди на работата, работодателите също трябва да се адаптират.

Разнообразете.

Бъдещата работна сила е расово и етнически разнообразна и те искат да видят подобно многообразие в хората, с които работят. Ако имате разнообразна работна ръка, съобщете това. Ако не го направите, споделете стъпките, които предприемате, за да стигнете дотам.

Обърнете внимание на дългосрочния план.

Повече от 1 на 3 Gen-Z планират да останат на първата си работа в продължение на четири и повече години и само 6% казват, че „много вероятно“ ще участват в търсене на различни възможности след дипломирането. Те търсят позиции с дългосрочен потенциал.

Бъдещето е пъргаво

В бързо променящия се свят Gen-Z беше изключително плавен в подхода си към бъдещето. Те наблюдават как пандемията по същество затваря индустрии като хотелиерството, докато други, като логистиката на веригата за доставки, са смазани. Тези огромни промени водят много студенти до идеята да търсят начин да приспособят своите кариерни планове и очаквания, за да се приведат по-добре в съответствие с пазара на труда. Свидетели сме на промяна, която се случва само за месеци, а обикновено се случва с години, ако не и с десетилетия.

Скоростта, с която се движи това поколение, е положителен похват за работодателите от ерата на COVID, особено в индустрии с липса на умения като производство, космическа и здравна сфера, транспорт и други. Индустриите, които се борят да привлекат квалифицирани таланти, трябва да вземат под внимание: бъдещата работна сила е готова, приспособима и пъргава да намери работа, подходяща за тях.

Предизвикателството за работодателите? Бъдете пъргави като Gen-Z, за да ги убедите, че сте подходящи.

Източници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »