Проект „Бъди в безопасност в интернет“ – обучения

Център за обучение и образование към „Креативност“ ЕООД беше част от проект „Бъди в безопасност в интернет“, реализиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 А от Закона за хазарта за 2022 година на Министерството на младежта и спорта, Тематична област 4 „Превенция на кибертормоз и злоупотребите онлайн, дезинформацията и разпространение на фалшиви новини“, договор № 25-00-54/03.08.2022г.

В рамките на проекта бяха обучени младежи, разпределени в три групи на възраст между 15 и 29 години, където се обърна внимание на превантивните мерки за изграждане на дигитално присъствие, мониторинг над информацията и психическа устойчивост. Контролът над времето, прекарано в мрежата, опасностите, които крият социалните мрежи, дезинформацията и начините за предпазване от фалшивите новини.

Темите на обученията  „Инфо за моята дигитална личност“, „Дигитална психология“ и „Дигитална психология“ остават актуални. За нас е важно и като експерти, и като родители, че участвахме в проект, чиято основна цел е да обърне внимание на превенцията и да не се стига до фатални изходи за младото поколение.

Спортът и заниманията на открито остават приоритет! Възползвайте се от природните дадености на страната ни, спортувайте и живейте в реалността, но информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »