Проект „Ученето може да бъде и забавно с новите технологии“

На 10. 03. 2022 г. екипът на „Креативност“ участва в проекта, спечелен от библиотека „Родина“, гр. Стара Загора "Ученето може да бъде и забавно с новите технологии", като представи пред преподаватели в детски градини и начален етап методи за обучение за работа със свободен софтуер и с дигитални обучителни играчки.

Проектът се осъществява благодарение на помощта на социално отговорната инициатива „Ти и Лидл за по-добър живот", предоставена чрез Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Разгледаха се теми, свързани с преподаване на поколението Алфа в детската градина и в начален етап на обучение. Бяха представени библиотеки с дигитални учебни ресурси с отворен достъп за всички участници в проекта. Обсъждаха се игрови модели и ресурси за STEM образование, преподаването едновременно в реална и електронна среда и се презентираха част от голямата колекция интерактивните играчки, закупени от библиотеката в рамките на проекта.

Събитието беше подкрепено и от Станимира Димитрова - Началник на отдел "Образование" в Община Стара Загора, която благодари на екипа на библиотека "Родина" за инициативата и поощри преподавателите да продължават да търсят правилния път в своето професинолано развитие.

Партньори в проекта са ДГ №5 „Мечо Пух”, ДГ № 23 „Кипарис”, ДГ № 66 „Детски Рай, ОУ „Веселин Ханчев” и ОУ „Георги Райчев”

Обучението се проведе в Международен младежки център, гр. Стара Заора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »