Свободни приложения за оценяване работата на обучаемите

Преди да ви представим избраните предложения, може би ще е интересно да погледнете тук:

Национална система за оценка на компетенциите

MyCompetence е единствената национална информационна система в областта управление на човешките ресурси в България, която предоставя компетентностни стандарти на над 500 длъжности  в 25 икономически сектора, практически e-инструменти за оценка на компетенции, анализ и оценка на длъжности, академия с е-обучения за развитие на компетенции, както и електронна среда за автоматизирана онлайн обработка на информация: https://mycompetence.bg/bg/

 Ето 10 от най-добрите инструменти за оценка, които можете да започнете да използвате в класната си стая още днес. Сред тях ще намерите различни и интересни решения, за да разнообразите и улесните работата си от една страна, както и да сверите часовника си, от друга.

Nearpod ( налични безплатни и платени версии)


Nearpod е софтуерен инструмент за презентации, който осигурява достъп на учениците на технитеиндивидуалникомпютри и устройства. Докато изграждате презентацията си в Nearpod със съдържание, можете да вграждате отворени въпроси и въпроси с множество възможности за избор в цялата презентация, за да проверите за разбиране по пътя. Учителят може да контролира темпото на презентацията или да го настрои в режим на домашна работа, за да позволи на учениците да работят през тях със свое собствено темпо. Таблото за управление на учителите е лесно достъпно и предоставя всички анализи и отчети, от които се нуждаете.

Padlet ( налични безплатни и платени версии)

Padlet е електронна дъска за обяви, където вие и вашите ученици можете да качвате документи, текст, видео, изображения и много други. Padlet има цветни опции за фон и оформления, които помагат за организирането на съдържанието. Има много начини за използване на Padlet – добър начин да се даде възможност на учениците да изберат как да демонстрират знанията си, всички събрани на едно лесно достъпно място.

Classkick ( налични са безплатни и платени версии)

Classkick е чудесно приложение от типа дъска, което позволява на учителя да наблюдава работата на учениците в реално време. Можете да създадете урок, използвайки каквото и да е съдържание на предметната област и просто да заснемете екрана направо върху слайда, да добавите връзки, запис, видео и всеки необходим допълнителен текст - тогава той е готов за вашите ученици! Докато учениците работят през урока на своето устройство, можете да видите миниатюри на тяхната работа, които могат да бъдат разширени на цял екран. Студентите могат да вдигнат виртуалната си ръка за съдействие от вас или дори анонимно от други ученици и да пишат на студентските екрани за съдействие.

MimioMobile (Безплатно приложение / 3 безплатни лиценза, включени в софтуера MimioStudio )

Можете да изтласкате страница на урока на Mimio до 50 устройства едновременно и учениците могат да работят върху страницата с урока на устройството си самостоятелно или в малка група, споделяща устройство. Най-хубавото е, че учителят може да вижда миниатюри на всяко от устройствата в реално време и да наблюдава не само работата, но и процеса. Учителите могат да изтеглят екран напред, да пишат на екрани на ученици в подкрепа на обучението и да споделят един или повече екрани с целия клас чрез проектора.

https://gosynth.com/ - безплатно

Нов и различен начин за не само наблюдение на ученическото обучение, но и за надграждане към него чрез задаване на въпроси, което отразява любопитството на учениците. Това е платформа за въпроси и отговори, където учениците демонстрират своето разбиране с видеоотговор. Recap наскоро пусна Recap 2.0, който изгражда процес за учители и ученици да задават и отговарят на въпроси чрез „Опашката“, ангажират се и учат чрез създаденото от учителя „Пътешествие“ и демонстрират своето разбиране с видеоотговор.

Socrative ( налични безплатни и платени версии)

Socrative е бърз и лесен инструмент за формираща оценка. Учителят може да използва Бързи въпроси за проверка в движение за разбиране или да създава анкети, въпроси (с множествен избор, вярно / невярно и с кратък отговор), изходни билети и дори забавно космическо състезание. Резултатите са достъпни в реално време чрез таблица с резултати на живо. Тестовете също могат лесно да се споделят с колеги за използване в тяхната класна стая.

Plickers (безплатно)

Имате само устройство за учител или просто искате да останете нискотехнологични? Тогава Plickers е точно това, което търсите! Добавете вашите въпроси с множествен избор или истински / неверни на уебсайта, изберете „Преглед на живо“, отпечатайте и раздайте картите на Plickers на вашите ученици и сте готови за работа. С помощта на вашето устройство стартирате въпросите - докато учениците държат картата с верния отговор в горната част, сканирате отговорите из стаята си с вашето устройство за незабавни резултати. И само в случай, че сте се притеснявали учениците да видят отговорите на картите на другия, картите са добре проектирани, за да пазят отговорите им извън сайта на хората около тях.

iMovie (безплатно)

Независимо дали става въпрос за трейлър, или филм, iMovie е отличен инструмент за проверка за разбиране. Учениците улавят изображения или видеоклипове през целия процес на решаване на математически проблем или завършване на практически експеримент, като обясняват своето мислене по пътя. Тези изображения и видеоклипове лесно се пускат в iMovie и преди да се усетите, имате завършен филм, който предоставя прозорец към концептуалното разбиране и мислене на вашите ученици.

https://www.educreations.com/ - безплатни и платени версии

Това просто, забавно приложение за бяла дъска позволява на учениците да използват екранната дъска и инструменти за рисуване заедно с функцията за запис, за да демонстрират своето разбиране. Докато ученикът пише или рисува върху бялата дъска, те едновременно създават аудио запис, обясняващ какво правят. Тези видеоклипове могат да се преглеждат в таблото за управление на учителя или да се експортират на споделено място - като стена на подложка - за гледане в целия клас.

Kahoot! (Безплатно)

И вече масово използваният Kahoot!, който е приложение за реакция на ученици, което е любимо на класа, благодарение на оживения си игрален интерфейс. Просто добавяте своите въпроси с множество възможности за избор на уебсайта или избирате от вече създадените тестове и давате на учениците си ПИН кода за игра. Можете дори да добавяте видеоклипове, изображения и диаграми към вашите въпроси. Вашите ученици ще бъдат напълно ангажирани, докато представяте въпросите на теста и те се надпреварват не само да получат правилния отговор, но и да го получат първи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.