Тенденции и акценти в дигиталното обучение – уебинар

В настоящата статия представяме на Вашето внимание уебинара от отбелязването на Деня на дигиталното обучение на 22. 02. 2022 г. Основни акценти бяха поставени върху:

  • иновациите в дигиталното образование; 
  • проблемите с търсенето в интернет и откриването на качествени дигитални ресурси в интернет;
  • принципи и стратегии на работа в дигитална и реална среда.

Във връзка с проблема, който беше засегнат, за намиране на качествена конкретна информация в интернет, която да подпомага образователния процес, беше представен и новият голям проект digitalworldedu за събиране на свободни обучителни ресурси от цял свят.

Сайтът все още е в процес на работа и непрекъсната актуализация. Може да намерите всякакъв тип ресурси, да придобиете представа за развитието на образованието в различните държави, да изберете типа материал, като имате предвид народопсихологията на съответния народ - сами ще видите, че типичната за испанците фиеста като че ли е отразена и върху образователните ресурси, докато страни от Западна Европа показват едно по-скучно, но добре структурирано учебно съдържание.

Този необятен ресурс, създаден да споделя практики и идеи от цял свят, е създаден за свободно ползване от всеки, който има отношение към обучението и образованието. Предстои да се преведе на изходния език на потребителя, да се разделят материалите по категории, а имейлът на страницата digitalworldedu.com@gmail.com се преглежда ежедневно за предложения или материали, които смятате, че имат място на сайта:

https://digitalworldedu.com/

AFRICA ASIA EUROPE NORTHAMERICA OCEANIA SOUTHAMERICA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.