10 инструмента за академици и изследователи, базирани на изкуствен интелект

Изкуственият интелект (ИИ) се превърна в ключова технология, която променя начина, по който академиците и изследователите извършват своята работа. Този компютърен интелект вече се прилага широко в академичния и научния свят, помагайки на учените да извършват по-бързи и по-прецизни анализи, да обработват големи обеми от данни и да решават сложни проблеми.

С разрастването на изкуствения интелект научната общност се възползва от напреднали технологии, които променят начина, по който се извършват научни изследвания и се достъпват научни източници. В този текст ще разгледаме някои от основните приложения на ИИ в областта на научните изследвания и търсенето на научни ресурси.

Ето и нашите предложения:

1.https://consensus.app/

Търсачка, която използва изкуствения интелект за автоматично извличане и кондензиране на открития от научни изследвания.

2. https://www.researchrabbit.ai/

Spotify за документи. Точно както в Spotify, можете да добавяте документи към колекции. ResearchRabbit научава какво харесвате и подобрява своите препоръки! Визуализирайте мрежи от статии и съавторства. Използвайте графиките като нови „отправни точки“, за да се гмурнете още по-дълбоко!

3. https://www.semanticscholar.org/

Semantic Scholar е безплатен инструмент за научна литература, базиран на изкуствения интелект, и е разработен в Института Алън за Изкуствен Интелект.

4. https://bit.ai/

Предназначен както за отбори, така и за индивидуални потребители, този инструмент ви дава възможност да създавате, сътрудничите и организирате вашето знание на едно обединено място, независимо от вашето местоположение по света. Можете лесно да създавате бързи и динамични бележки, документи, уики страници, бази данни със знания, проекти, резултати от клиентски обследвания, технически документи, обучителни материали и клиентски портали, като в същото време интегрирате приложенията, с които работите.

5. https://www.chatpdf.com/

ChatPDF е базирано на AI приложение, което ще направи четенето на статии в списания по-лесно и по-бързо. Просто качете PDF и започнете да му задавате въпроси.

6. https://copyleaks.com/

С този инструмент за оценяване с изкуствен интелект можете бързо и точно да оцените десетки хиляди стандартизирани тестове на държавно, национално и университетско ниво без пристрастия или външни влияния, давайки на учениците по-точна оценка за писмени задачи за по-кратко време. Независимо дали оценявате изпити, или искате да използвате функционалността на приложението за оценяване на есе с AI за други цели, AI Grader е мощен инструмент.

7. https://www.ref-n-write.com/academic-phrasebank/

Най-голямата колекция от академични фрази. Идеи за писане на научни статии. Идеи за перефразиране. Ресурси за академично писане.

8. https://elicit.com/

Автоматизирайте отнемащи време изследователски задачи като обобщаване на документи, извличане на данни и синтезиране на вашите открития. Задайте изследователски въпрос и получете обратно списък с подходящи документи от нашата база данни от 200 милиона.

9. https://iris.ai/#Main

Работно пространство на изследователя. Изчерпателна платформа за цялата ви обработка на изследвания: интелигентно търсене и широк набор от интелигентни филтри, анализ на списъка за четене, автоматично генерирани резюмета, автономно извличане и систематизиране на данни.

10. https://scite.ai/home

scite е наградена платформа за откриване и оценка на научни статии чрез Smart Citations. Интелигентните цитати позволяват на потребителите да видят как е цитирана дадена публикация, като предоставят контекста на цитата и класификация, описваща дали предоставя подкрепящи, или противоположни доказателства за цитираното твърдение.

Заключение:

Изкуственият интелект преобразява начина, по който академици и изследователи извършват научни изследвания и достъпват научни източници. Приложенията с ИИ не само улесняват процесите на търсене и анализ, но също така имат потенциала да насърчат иновациите и да ускорят научния напредък. С непрекъснатото развитие на тези технологии научната общност може да очаква още по-напреднали инструменти и ресурси за подпомагане на научния процес.

За обучение и консултации ни потърсете ТУК

Споделете в коментари, ако използвате други приложения. Нека повече хора мат достъп до съвременните технологии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »