AI предизвикателство в Седмицата на кодирането

Седмицата на кодирането на ЕС

Седмицата на кодирането на ЕС е масово движение, което празнува креативността, решаването на проблеми и сътрудничеството чрез програмиране и други технологични дейности. Идеята е да направим програмирането по-видимо, да покажем на млади, възрастни и по-възрастни как вдъхваме живот на идеи с код, да демистифицираме тези умения и да съберем мотивирани хора да учат заедно.

С подкрепата на Европейската комисия

Седмицата на кодирането на ЕС беше стартирана през 2013 г. от Young Advisors for the Digital Agenda Europe. Европейската комисия подкрепя Седмицата на кодирането на ЕС като част от своята стратегия за цифров единен пазар . В Плана за действие за цифрово образование Комисията специално насърчава училищата да се присъединят към инициативата.

Целта е да се помогне на повече млади хора да овладеят основите на програмирането и изчислителното мислене.

#CodeWeek

7-22 Октомври 2023

КРЕАТИВНОСТ ЕООД

е част от инициативата и имаме удоволствието да ви поканим на нашето безплатно онлайн събитие на 21. 10. 2023 г. от 16.30 до 17. 30 часа на тема:

Изкуствен интелект в класната стая

Училища на всички нива и учители по всички предмети са специално поканени да участват в Седмицата на кодирането на ЕС, за да дадат възможност на своите ученици да изследват цифровото творчество и кодирането. 

Може да се запишете ТУК

Линк за достъп до събитието: ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »