Музикална революция с изкуствен интелект

Изкуственият интелект е способен да генерира музика от различни стилове, жанрове и настроения, като се вдъхновява от съществуващи песни или от нашите собствени идеи. Това отваря нови възможности за музикалното творчество и забавление за всички. 

Втази статия ще ви представим по-подробно всяка една от споменатите платформи и проекти, като ви покажем как работят, какво можете да правите с тях и какви са техните предимства и недостатъци.

Harmonai

Това е управлявана от общността организация, която има за цел да направи музикалното производство по-достъпно и забавно за всички. Тя разработва и пуска генеративни аудио инструменти с отворен код, които можете да използвате безплатно на техния уебсайт https://www.harmonai.org/.

Инструментите са базирани на изкуствен интелект и ви позволяват да създавате музика от различни стилове и жанрове, като избирате от различни параметри и опции. Например можете да използвате инструмента за създаване на мелодии, за да генерирате мелодични линии, които да променяте по дължина, тоналност, скорост и комплексност.

Можете също така да използвате инструмента за създаване на акорди, за да генерирате акордова прогресия, която да променяте по тоналност, режим, дължина и настроение; да използвате инструмента за създаване на ритми, за да генерирате ритмични патерни, които да променяте по стил, темпо, динамика и интензитет.

И накрая - да използвате инструмента за създаване на аранжименти, за да комбинирате различни музикални елементи в една цялостна композиция; да избирате от различни инструменти, звуци и ефекти, както и да променяте структурата, баланса и обема на музиката. След като сте доволни от резултата, можете да запазите или споделите вашата музика с други потребители или с общността на Harmonai.

  • Предимствата на Harmonai са, че ви дава възможност да създавате музика лесно и бързо, без да имате нужда от предварителни знания или умения. Можете да експериментирате с различни стилове и жанрове и да разкриете своята креативност. Също така да учите от други потребители или от общността на Harmonai, която е отворена и подкрепяща.
  • Недостатъците на Harmonai са, че инструментите все още са в процес на разработка и могат да имат грешки или ограничения. Може също така да имате трудности при избора на подходящи параметри или опции за вашата музика. Освен това, музиката, която генерирате с Harmonai, може да не е уникална или оригинална, тъй като се базира на съществуващи музикални данни и алгоритми.

Mubert

Онлайн платформа, която ви позволява да слушате или да създавате своя собствена музика, като използвате алгоритми за генериране на звук. Можете да избирате от разнообразие от жанрове и настроения, да контролирате темпото и интензитета на музиката и да я споделяте с други потребители.

Mubert използва изкуствен интелект, за да комбинира милиони от семпли и лупове, създадени от хиляди артисти, в безкрайни потоци от музика. Музиката се адаптира в реално време според вашите предпочитания и обратна връзка.

Можете да слушате музиката на Mubert чрез тяхното мобилно приложение или уебсайт https://mubert.com/, или да я използвате за вашите видеа, подкасти, игри или други проекти. Mubert предлага различни планове за лицензиране на музиката, включително безплатен план за лична употреба.

  • Предимствата на Mubert са, че ви дава достъп до неограничено количество музика от различни стилове и жанрове, която можете да персонализирате според вашите нужди и вкусове. Можете да използвате музиката за различни цели и платформи, без да се притеснявате за авторски права и също така да подкрепяте независимите артисти, които сътрудничат с Mubert и получават част от приходите.
  • Недостатъците на Mubert са, че музиката може да не е толкова уникална или оригинална, тъй като се базира на съществуващи семпли и лупове; да имате трудности при намирането на подходяща музика за вашето съдържание, тъй като няма опция за търсене по ключови думи или референтни песни; да не е толкова емоционална или изразителна, тъй като е генерирана от алгоритми, а не от човешки композитори.

Splash

Социална мрежа за AI музиканти, която ви дава възможност да създавате и да изпълнявате музика с помощта на изкуствения интелект; да използвате готови AI модели или да тренирате свои собствени, като им подавате примери за музика и също така да комуникирате с други AI музиканти, да участвате в предизвикателства и да изграждате своята фенбаза.

Splash е онлайн платформа, която ви позволява да влезете във виртуален фестивал, където музиката, изкуството и AI се сблъскват. Можете да избирате от различни приключения, като да станете суперзвезда, скейт професионалист, музикален продуцент, графити артист или световен създател. Използвайте AI, за да генерирате музика от различни стилове и жанрове, които да изпълнявате пред огромни тълпи на различни сцени.

Можете също така да изследвате безкрайни светове, създадени от други играчи, или да направите свои собствени за другите да им се наслаждават; да играете, създавате и свързвате с хора, които обичат това, което обичате, и обичат това, което създавате. Splash е мястото, където първите в света AI музиканти усъвършенстват уменията си и изграждат своята фенбаза.

https://www.splashmusic.com

  • Предимствата на Splash са, че ви дава възможност да бъдете част от музикална революция, която променя начина, по който музиката се създава и изживява. Можете да използвате AI като помощник или партньор във вашето творчество и да откриете нови звукови възможности; да подкрепяте и да бъдете подкрепяни от общност от ентусиазирани AI музиканти, които споделят вашата страст и визия.
  • Недостатъците на Splash са, че платформата все още е в процес на разработка и може да има грешки или ограничения; да имате трудности при тренирането на вашите AI модели или при намирането на подходяща музика за вашите проекти. Освен това, музиката, която генерирате с Splash, може да не е на сто процента авторска.

Beatly

Онлайн платформа, която ви позволява да качвате своята песен и да получавате обратна връзка от AI анализатор. Можете да видите какви са структурата, тоналността, ритмът и хармонията на вашата песен, както и да получите предложения за подобрение. Beatly използва изкуствен интелект, за да анализира вашата музика и да ви даде съвети за това как да я оптимизирате или да я направите по-интересна. Използвайте Beatly чрез тяхния уебсайт https://www.beatlymusic.com/ или свалете тяхното мобилно приложение. Можете да качвате песни от различни жанрове и стилове и да ги споделяте с други потребители или с общността на Beatly.

  • Предимствата на Beatly са, че ви дава възможност да подобрите вашата музика с помощта на AI, който ви дава професионална обратна връзка и съвети; да научите повече за музикалната теория и практика и да развиете своите умения и талант; да подкрепяте и да бъдете подкрепяни от общност от музикални ентусиасти, които споделят вашата страст и визия.
  • Недостатъците на Beatly са, че платформата може да не е толкова точна или надеждна при анализа на вашата музика; да имате трудности при качването или свалянето на вашите песни. Освен това, музиката, която подобрявате с Beatly, може да не е толкова оригинална или автентична, тъй като се базира на AI алгоритми, а не на човешка креативност.

За повече информация свържете се с нас ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »