STEM обучение в туризма

Какво е значението на STEM образованието?

  • STEM образованието се развива, за да бъде по-значимо за света, защото представлява редица предимства в безброй области. Тъй като повечето от секторите са зависими от STEM областите, този вид обучение косвено играе значителна роля за процъфтяването на икономиката.
  • През следващите години се очаква STEM секторът да бъде един от най-големите работодатели в света. Виждаме нови и иновативни технологии, които се разработват всеки ден и се очаква този брой само да нараства през следващите години.
  • Със значителен напредък във всяка от областите на STEM, нови перспективи за кариера се появяват с много бързи темпове. През последните години има недостиг на добре обучена STEM работна сила в различни части на света.

За туризма STEM обучението е от съществено значение

Little STEAMers - Three Rivers Public Library

Като философия този тип обучение има за цел да накара ученика да използва междудисциплинарни знания за решаване на проблеми, което по същество означава, че традиционният стил на обучение е почти неприложим. Изисква се висока доза креативност и гъвкаво мислене, както и технически познания, освен владеенето на отделните дисциплини.

Рядко се дават решения на проблемите. Напротив – трябва да се използват натрупаните знания, за да се стигне до правилния отговор.

Обучението, което ви предлагаме, е насочено към създаването на предпоставки, които да доведат до зрелостници в училищата по туризъм, владеещи съвременните форми, методи и средства за работа в сферата на туризма в непрекъснато променящата се дигитализирана среда и на учене, и на работа.

Предлагаме Ви богато STEM съдържание, дизайн и начини на създаването му -  симулации, лаборатории, софтуер и игри.

Обученията са модулни, организирани с презентиращ софтуер, съобразени с андрагогиката и принципа на Парето, като модулите не са натоварващи и дават възможности за получаване на трайни знания чрез надграждането с допълнителни модули.

При структуриране на обучението се използват съвременни методи на преподаване, които позволяват специфичен вид видео дикторски записи към всяка част на презентацията, даващи възможността да се гледат дори и офлайн.

Иновативната ни програма, която няма аналог на пазара, е актуална и изцяло свързана с потребностите в училищата и бурната цифровизация и трансформация в сектора на туризма.

Ако проявявате интерес, се свържете с нас ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »