Ден на безопасния интернет 2023 г.

През годините Денят за безопасен интернет се превръща в знаково събитие в календара за онлайн безопасност. Денят за безопасен интернет надхвърля традиционната си географска зона и сега се отбелязва в приблизително 170 страни по света.

От кибертормоз през социални мрежи до дигитална идентичност всяка година Денят за безопасен интернет има за цел да повиши осведомеността за възникващи онлайн проблеми.

Днес – 07. 02. 2023 г. за двадесети пореден път ще бъде отбелязан международният Ден за безопасен интернет под мотото "Заедно за по-добър интернет".

В България Центърът за безопасен интернет ще организира онлайн дискусия, която тази година ще бъде посветена на темата "Екранното време и въздействието му". Повече информация може да видите ТУК.

Всички са чували за вредата от кибретормоза и разпространението на фалшиви новини, но информацията за онова, което може да се избегне с чисто практическа насоченост е полезна и за деца, и за родители, и за преподаватели. За тази цел може да видите и да изтеглите онлайн наръчника: „Как да се предпазим от кибертормоз, онлайн злоупотреби, дезинформацията и разпространението на фалшивите новини?“

Информация от 2022 година вижте ТУК.

Изображения: Freepik Premium Plans

One thought on “Ден на безопасния интернет 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »