Задължителната атестация на педагогическите специалисти наближава!

През октомври – ноември 2020 година всички учители, директори и други педагогически специалисти в детски градини, училища, центрове за подкрепа на личностно развитие и регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващо образование ще подлежат на атестиране, а образователните институции вече подлежат на инспектиране от Националния инспекторат по образование. До края на годината трябва да завърши първата атестация.

Каква е разликата между атестиране и инспектиране? Как се подготвя институцията и как се подготвят педагогическите специалисти за оценяването?

Кое по какъв начин засяга педагогическите специалисти? Как да се подготвим за това?

Какви са изискванията за атестацията и как да се изработи портфолио по тях? Конкретно обсъждане и изработване на всичко по оказаните критерии – от факта кое от работата ви къде има място до това – какви са нужните доказателства по всяка точка. Как да направите електронно портфолио, с което да работите лесно и винаги да ви е под ръка?

Не забравяйте правилото за петте „П“: Правилната подготовка предотвратява пълния провал.

Подгответе се, за да покажете себе си в най-добрата светлина, да улесните работата си и да посрещнете със самочувствие предстоящото атестиране.

Всичко за атестирането може да се прочете в Наредба 15 от 2016 година, но ние, от екипа на „Креативност“, ще ви разясним необходимото и ще ви покажем на практика как да изработите подходящото портфолио.

За целта ви предлагаме специално подготвено обучение на тема:

„Атестация на педагогическите кадри. Портфолио. Подготовка в дигитален формат“ с продължителност 16 учебни часа, 1 кредит, одобрена от Министерството на образованието.

За повече информация се свържете с нас на посочените контакти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »