МАТЕРИАЛИ ЗА НАУКА

Предлагаме ви някои от най-добрите сайтове за наука – на английски и на български език, на които може да намерите информация, игри, статии, опити, видеоклипове, експерименти и други помощни материали.

Най-подробният глобус на света:

https://www.google.com/earth/

“Science Bob” Pflugfelder е учител по наука, автор, производител и водещ на науката, който знае как да споделя света на науката. Най-важното е, че Боб насърчава родителите и учителите да практикуват Случайни актове на науката, като предоставя инструкции и видеоклипове за интерактивни научни експерименти на своя уеб сайт:

Детски клуб НАСА

https://www.nasa.gov/kidsclub/index.html#.VYmm2GTF_fZ

Как работят нещата:

https://www.howstuffworks.com/

Exploratorium е публична учебна лаборатория, която изследва света чрез наука, изкуство и човешко възприятие. Тяхната мисия е да създават опит, базиран на запитвания, който да трансформира обучението по целия свят:

https://www.exploratorium.edu/explore

Този сайт е огромно хранилище на информация за небесните тела, включително  космически полети, и космически технологии. Мултимедийните функции позволяват на потребителите да гледат видео на слънчеви изригвания или преглед на галерии от снимки на пръстените на Сатурн:

https://www.space.com/

Сайт за роботика:

https://www.learnaboutrobots.com/

Този сайт е продукт на американското физическо дружество и предлага функции, които да помогнат на изследователите да развихрят страстта си към физиката независимо от възрастта. PhysicsCentral предлага платформа от информация, от това как физиката прави света около нас да "работи"  до това как физика се прилага за текущите събития:

https://www.physicscentral.com/

Уроци на открито, които вдъхновяват децата да обичат науката:

https://mysteryscience.com/

Ако генетиката и еволюцията ви интересуват, трябва да посетите Scitable. Той е безплатен и е полезен както за в клас, така и за  лично средство за обучение. Сайтът е на Nature Publishing Group, един уважаван издател на наука:

https://www.nature.com/scitable/

Всеизвестното списание, което развива мисленето и изгражда любовта към природата:

https://www.nationalgeographic.bg/

Сайт, в който ще намерите интересни и забавни неща. Темите са най-разнообразни – от чудесата на природата, през необятния космос до известни личности, древни цивилизации, мистерии и загадки. Прекрасни фотографии и рисунки и качествени видео клипове:

https://iskamdaznam.com/

Сайт, в който всеки ден място намират новини и интересни факти от света на науката:

https://www.obekti.bg/

Форум, в който може да намерите стотици статии на тема наука:

https://www.forumnauka.bg/

Голяма част от статиите са на популярен език, но има и по-специализирани. Също така наблягат и на отразяване на новини от българската научна сцена:

http://nauka.offnews.bg/

Nauteka е следствие от работата на малък, ентусиазиран и изключително любопитен екип, вдъхновен от усилията на голям брой хора по целия свят, които всеки ден се опитват да разберат нещичко за заобикалящата ги Вселена. Ще намерите информация в сферата на физиката, биологията, астрономията, околната среда, технологиите и други:

http://www.nauteka.bg/

Ето и няколко допълнителни сайтове за наука:

http://freebg.eu/free-bulgaria-blog/nauka-science/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »