Обработка на снимков материал в помощ на учебния процес

Дистанционното обучение и работата от дома изискват подготовка на материали и снабдяване с ресурси непрестанно. Оказва се, че снимковият материал може да свърши чудесна работа за онагледяване на учебния материал. Става лесно и бързо, но не винаги се постига желаният резултат. Понякога снимката има нужда да се обработи или да се направи подходящ колаж от изображения.

Ще ви предложим няколко решения, които ще улеснят работата ви и ще ви помогнат да направите ресурсите си по-атрактивни.

Първо, трябва да знаете, че може да обработвате снимки по два начина – на телефона си със специално свалено приложение или на компютъра, като импортирате снимките от телефона си в компютъра, за да ги организирате, да изберете най-добрите, да ги обработите и да ги споделите онлайн.

Тук представяме най-добрият избор в софтуера за редактиране на снимки, който да отговаря на всеки, на когото е нужно да редактира снимков материал.

Ако в момента преподавате на учениците си през Microsoft Teams може би ще ви е интересно да знаете, че настолните операционни системи включват софтуер за снимки без да е необходимо да го заплащате. Приложението Microsoft Photos, включено в Windows 10, може да изненада някои потребители със своите възможности. В удобен за работа интерфейс, той предлага добро ниво на корекция на изображението, автоматично маркиране, премахване на недостатъци, разпознаване на лица и дори поддръжка на сурови файлове на камерата. Той може автоматично да създава редактируеми албуми въз основа на датите и местоположенията на снимките.

https://www.pcmag.com/reviews/microsoft-photos-for-windows-10

Преподавате през Google, тогава трябва да знаете, че в социалната мрежа на  Google+ се крият неподозирани възможности.

Използването на този редактор е елементарно – качвате снимка в Google+, отваряте я и кликвате на бутончето в черното поле с име Edit – това е. Редакторът на Google+ е доста богат и на специални ефекти. На разположение са базовите функции като изрязване, осветяване и контраст, а по-креативните може да използват и наличните ефекти, които ще им позволят да вкарат в снимката си HDR, винтидж-ретро ефект и други екстри. Има и опция за замъгляване, наречена tilt-shift, която ще ви позволи да наблегнете на различни елементи от изображението за сметка на цялостната картина. И не се притеснявайте – ако нещо се обърка, по всяко време може да се върнете към оригинала.

https://support.google.com/photos/answer/6128850?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=bg

Apple Photos прави и тези неща, въпреки че автоматичните му албуми не са толкова редактируеми. И двете програми също се синхронизират с услугите за онлайн съхранение: iCloud за Apple и OneDrive за Microsoft. И с двете можете да търсите въз основа на открити типове обекти като „растение“ или „куче“ в приложението. Apple Photos също могат да се интегрират с плъгини като отличните Perfectly Clear.

https://www.apple.com/ios/photos/

Потребителите на Ubuntu Linux също са обхванати, когато става въпрос за безплатно включен софтуер за снимки. Те могат да използват достатъчно способното приложение Shotwell. И никакво обсъждане на безплатен софтуер за редактиране на снимки не би било пълно, без да се споменава вековният GIMP, който се предлага за Windows, Mac и Linux. Той предлага много плъгини и възможности за редактиране в стил Photoshop, но много малко по отношение на удобствата за редактиране и използваемост.

Как да редактирате вашите снимки онлайн

В това обсъждане сме включили само инсталируем компютърен софтуер, но фотошопите на първо ниво могат да бъдат адекватно обслужвани от онлайн опциите за редактиране на снимки. Те са предимно безплатни и често са обвързани с услугите за онлайн съхранение и споделяне на снимки. Flickr (с интегрирания редактор на снимки) и Google Photos са най-големите имена тук и двете могат да разпръснат качените ви снимки и да направят много, за да ви помогнат да ги организирате.

Може да намерите много приложения, които да изтеглите безплатно на телефона си, но е добре да имате предвид и тези, които могат идеално да съпътстват работата ви, докато сте на компютъра си. Имайте предвид, че добрата обработка на снимков материал на писмените работи, които получавате, тестове или задачи и рисунки ще е важна не само за процеса на работа, но тя е и представителна извадка за портфолиото ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »