Предприемач във виртуалния свят – обучение за младежи в рамките на проекта „Активни младежи“

В рамките на проект „Активни младежи“ на Национална асоциация за развитие и подкрепа, гр. Пловдив, финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 А от Закона за хазарта за 2023 г. от Министерството на младежта и спорта, Договор № 25-00-68/18.07.2023г. "Креативност" ЕООД проведе обучение на тема:

Предприемач във виртуалния свят

в продължение на 16 академични часа със следната програма:

  1. Запознаване с дигиталния свят – новости и тенденции.
  2. Прогнози за професии на бъдещето, свързани с дигиталния свят. Професии на бъдещето.
  3. Поглед в бъдещето. Изкуственият интелект и как да работим с него.
  4. 5-те книги, които променят живота на младите хора и как може да използваме стиловете на мислене, описани в тях с помощта на дигитални инструменти.
  5. Как да се ориентирам в новостите в дигиталния свят – трендове, тенденции, идеи, които са приоритет на бъдещето.
  6. Дигитална психология – възможности да подобрим бизнеса, разчитайки на психологията.
  7. Социални мрежи – сблъсък между класическите социални мрежи и новия тип социални мрежи.
  8. Онлайн присъствие и маркетинг. Създаване на уебсайт и избор на домейн име. Използване на съдържание и SEO (оптимизация за търсачки) за повишаване на видимостта. Разглеждане на важността на личния бранд и управление на онлайн репутация.

В обучението се включиха ученици от пловдивските училища СУ "Св. св. Кирил и Методий", СУ „Св. Софроний Врачански“, СУ "Св. Патриарх Евтимий", СУ "Братя Миладинови", студенти от Педагогически факултет към ПУ "Паисий Хилендарски", студенти по фармация от Медицински университет, както и млади хора без заетост в обучение или на работно място.

В рамките на 4 срещи Борис Михайлов успя да покаже на младежите съвременния дигитален свят, като им предаде знания и умения в следните области: запознаване с актуални новости и тенденции, прогнозиране на бъдещи професии в дигиталния свят, разбиране на изкуствения интелект и неговото приложение, препоръки за книги, насочени към лично и професионално развитие, умения за ориентиране в новостите и трендовете на цифровата среда, дигитална психология и нейното влияние върху бизнеса, анализ на разликите между различни социални мрежи, създаване на онлайн присъствие и маркетинг, включително управление на личния бранд и онлайн репутация. Тази многостранна програма имаше за цел да подготви младите хора за успешно участие в цифровия свят и бъдещите професии, изискващи дигитални умения и познания.

Обучението се проведе при голям интерес и ангажираност от страна на младежите. Надяваме се всеки да е извлякъл най-ценното за себе си и пожелаваме успехи и занапред!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »