Сайт с ресурси за обучение

В настоящата статия ви предлагаме един сайт - https://www.ixl.com/ -  който е на английски език, но би бил много полезен не само на учителите по английски, а и на всички останали. В него ще откриете освен добри и идеи и изобилие от упражнения, уроци, задачи по математика за различни възрасти, които да се решават онлайн, уроци, свързани с наука, социални проучвания, езикови умения по английски и испански език.

Сайтът предлага персонализирани препоръки за умения въз основа на това, което всеки ученик е показал, което помага детето да работи от нивото, на което е. Всеки може да си направи регистрация, а за учителите има и стъпки за планиране на урок, като чрез едно кликване върху Google Анализ в реално време разбирате за напредъка на ученика.

Има видео презентации, на които може да видите как да използвате ресурсите и в класната стая. Ценното обаче са упражненията онлайн, които може да препоръчвате на децата, особено по математика.

Заслужава си да му се обърне внимание. Дори и да не използвате сайта като регистриран потребител, има много ресурси, които могат да се използват и са приложими за българската образователна система.

https://www.ixl.com/resources/welcome

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.