AI инструменти за образование

AI се разраства бързо в образователния сектор и се превръща в многомилиарден глобален пазар. Този бърз растеж се дължи на способността му да трансформира много аспекти на процесите на преподаване и учене.

AI може да създаде завладяваща виртуална учебна среда, да произвежда "интелигентно съдържание", да облекчи езиковите бариери, да запълни празнините между ученето и преподаването, да създаде специализирани планове за всеки ученик и много други.

Много иновативни компании създават AI инструменти за постигане на тези резултати. В настоящата статия ще разгледаме някои от известните в световен мащаб AI инструмента за образование.

1. https://www.gradescope.com/

Инструментът Gradescope AI дава възможност на учениците да се оценяват взаимно, като същевременно предоставят обратна връзка, които често отнемат време без AI технология. Gradescope разчита на комбинация от машинно обучение (ML) и AI, за да улесни оценяването, което спестява време и енергия.

Чрез аутсорсинг на тези задачи учителите могат да се съсредоточат върху по-важните. Gradescope може да се използва от учителя за оценяване на изпити на хартиен носител и онлайн домашна работа, както и за подготовка на проекти на едно място.

Ето някои от основните характеристики на Gradescope:

 • AI-подпомагано и ръчно групиране на въпроси
 • Специфични за учениците удължавания на времето
 • AI-подпомагано класиране
 • Повишена ефективност и справедливост

2. https://www.fetchy.com/

Fetchy е генеративна платформа, задвижвана от AI, предназначена специално за преподаватели. Тя дава възможност на преподавателите да разгърнат пълния си преподавателски потенциал. Те имат за цел да постигнат това чрез опростяване и рационализиране на безбройните задачи, пред които са изправени преподавателите, включително създаване на ангажиращи уроци, генериране на бюлетини, изработване на професионални имейли и др. Използвайки силата на AI, Fetchy дава възможност на преподавателите да подобрят своите методи на преподаване, да оптимизират управлението на времето и да вземат уверени и информирани решения.

Fetchy е специализирана в персонализирането на генерирания език, за да отговори на изискванията на преподавателите. Като не се налага да формулирате сложни подкани, Fetchy е лесно полезен за преподавателите. Когато използват специално изградените решения на Fetchy, преподавателите могат да очакват подходящи резултати, съобразени с техните специфични образователни изисквания.

 • Генериране на планове за уроци
 • Преглед на историята от множество обективи/гледни точки
 • Намиране на математически или научни експерименти

3https://www.knowji.com/

Друг от най-добрите образователни инструменти за AI на пазара е Knowji, което е аудио-визуално приложение за лексика, което използва настоящите образователни изследвания. Knowji е предназначен за изучаващите езици и използва различни методи и концепции, за да помогне на учениците да учат по-бързо.

Образователният инструмент за изкуствен интелект проследява напредъка на всяка дума и може да предскаже кога потребителите вероятно ще забравят. Той постига тези способности чрез използване на алгоритъм за повторение на разстоянието, който дава възможност на учениците да учат по-добре с течение на времето.

Ето някои от основните характеристики на Knowji:

 • Подравняване на общото ядро
 • Множество режими на обучение
 • Адаптивност
 • Изображения и примерни изречения

4. https://www.plaito.ai/

Plaito действа като треньор, който дава подкани и предложения за придвижване на учениците напред, докато пишат, дебатират и си сътрудничат по вълнуващи нови начини.

Използвайки AI, инструментът носи ползите от индивидуалното обучение - дълбоко разбиране, увереност, яснота и овластяване - на всички ученици.

Платформата предлага следните функционалности:

 • Направете снимка или екранна снимка на домашната си работа, качете, за да получите на живо AI уроци с Plaito
 • Комбинирайки най-доброто от AI и езиковата наука, уроците са пригодени да помогнат на учениците с персонализирано обучение на точното ниво и темпо.
 • Чат с Plaito, който помага с иченето. Плаито говори няколко езика и продължава да учи с времето.
 • Курсовете помагат на учениците да учат по-бързо и да запомнят нещата по-добре, като използват задачи, задвижвани от резултатите от обучението
 • Улеснява се формирането на навик за изучаване на езици с функции, подобни на игри, забавни предизвикателства и напомняния от Plaito the AI Robot.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »