Как да се включите в Международната ученическа олимпиада Кингс и да отпразнувате Деня на дигиталното образование? #DLDay 2024

Дигиталното образование е образованието на бъдещето. То предоставя възможности за иновативно и креативно обучение, което отговаря на нуждите и интересите на децата и младежите в динамичния и свързан свят, в който живеем. Дигиталното образование също така спомага за развитието на ключови компетентности, като критично мислене, решаване на проблеми, сътрудничество и гражданско участие.

Всяка година в последния четвъртък на месец февруари се отбелязва Деня на дигиталното обучение. Тази година заедно с възможностите на изкуствения интелект в образованието искаме да ви представим и други възможности на дигиталните технологии в образованието. Дигиталните технологии са инструменти, които може да подобрят качеството, ефективността и достъпността на образованието, както и да подпомагат учителите и учениците в техния образователен процес.

Една от организациите, които използват дигиталните технологии в образованието, е Международната ученическа олимпиада Кингс. Това е образователна платформа за провеждане на олимпиади по различни предмети за ученици от I-ви до VIII-ми клас е в съответствие с целите на Европейския съюз за развитие на дигиталното образование и умения, които са необходими за бъдещето Олимпиадите на Кингс се провеждат онлайн и стимулират учениците да покажат своите таланти, да добият самочувствие и да се научат да мислят разчупено.

В тази статия ще ви запознаем с дейността на Международната ученическа олимпиада Кингс, която е пример за успешно прилагане на дигиталното образование и дигиталните технологии в обучението. 

Международна ученическа олимпиада Кингс – иновативният подход 

Кои сме ние?

 Международна ученическа олимпиада Кингс е образователна платформа за провеждане на олимпиади, която предоставя възможност на ученици от I-ви до VIII-ми клас да проверят знанията си по 7 предмета. Кингс отговаря на съвременните изисквания за организиране на състезания и се провежда на територията на шест държави, които са: България, Литва, Полша, Азербайджан, Грузия и Индия.

 За периода от четирите сезона, които бяха проведени в България, над 33 732 ученици взеха участие в първи кръг и провериха знанията си безплатно. Броят на учителите, които станаха част от семейството на Кингс, продължава да расте и достигна 4 208! Работим в сътрудничество с над 2 427 училища.

Информация за олимпиадите

Безплатно участие в първи кръг

 Ние предоставяме безплатно участие в първия кръг на олимпиадите, като олимпиадите се организират по 7 различни предмети, които са: английски език, български език, човекът и природата, математика, човекът и обществото (родинознание), информатика и логика.

Състезанията се провеждат онлайн

 Нашите състезания са изцяло дигитализирани, което елиминира нуждата от използване на хартиени материали, които усложняват провеждането на състезания. Всички тестове се подготвят съвместно от международни и местни екипи от учители, като са съобразени с учебната програма. Олимпиадите на Кингс изискват базови познания по предметите и не е необходима предварителна подготовка за тях, но въпреки това предоставяме подготвителни тестове.

 Екипът на Кингс се стреми да улесни процеса на провеждане на олимпиади, като осигурява:

  • Платформа, която дава възможност тестовете да бъдат направени вкъщи или в училище и в удобен за ученика ден и час;
  • Подготвителни тестовев профила на всеки участник;
  • Резултатът от квалификационния кръг на олимпиадата е индивидуален, не е обвързан с рейтинг и може да бъде видян само от участник, родител и учител;
  • Всички участници получават признание за показаните знания чрез получаване на специално благодарствено писмо от участието си в първи кръг на Международна Олимпиада Кингс;
  • Дипломи за всички участници и награди за победителите във финалните кръгове, за да виждат плодовете на своя труд.

 Нашата мисия е да дадем шанс на учениците да получат признание за своите таланти, като сме насочени в посока да ги стимулираме да покажат своя състезателен дух, да добият самочувствие и да се научат да мислят разчупено.

Новини за учителите

 Пролетният сезон на олимпиадите за 2024 година започна и носи със себе си много новини! Наградният фонд за финалния кръг е увеличен и ще бъдат наградени не само участниците, заели I-во, II-ро и III-то място в страната, а и тези от активните класове. Учителите могат да участват във финалите заедно с всички свои възпитаници и да станат АКТИВЕН КЛАС. Необходима е регистрация на поне 15 ученици, от една и съща възрастова група, за финала и класът получава:

  • Награди за I - во, II - ро и III - то място за най-добре представилите се ученици в класа;
  • Диплома за всеки ученик, която потвърждава, че ученикът е част от активен клас;
  • Химикалка на Кингс за всеки ученик.

 Учениците и учителите, включили се през есенния сезон на 2023 година, образуваха активни класове,които наброяват 180. Участниците спечелиха 360 предметни награди, 1 552 химикалки на Кингс и дипломи, които засвидетелстват участието им. Учителите са щастливи от факта, че имаха възможност да проведат олимпиадите под свое ръководство и лично да наградят учениците, които са заели призови места в класа.

 Учителският колектив от България представя сериозните си педагогически търсения чрез участие в различни състезания. Сътрудничеството на педагозите е от огромно значение, тъй като те помагат за организирането на олимпиадите, а от своя страна Кингс им съдейства да мотивират учениците си да достигнат по-високи нива на знания, както и да се развиват в областите, които са най-интересни за тях.

 Нашата мисия е невъзможна без помощта на  учителите и поради тази причина сме предвидили бонус точки, които се преобразуват в подаръчни ваучери (въвеждането на промо код KINGSBG2024 носи 60 точки за добре дошли) и грамоти, чието предназначение е да засвидетелстваме уважение и огромна благодарност.  

 За да се включат, учителите създават свой личен профил и регистрират всички желаещи ученици, а за всичко останало ние сме се погрижили, като сме се постарали да направим провеждането на състезанията максимално лесно и достъпно за аудиторията.

Посетете www.kingsolympiad.com, регистрирайте ученици и станете АКТИВЕН КЛАС на Кингс!

Важно за учениците

 Олимпиадите дават възможност на учениците да обогатят знанията си и още от малки да се насочат към сферата, която представлява най-голям интерес за тях. Те могат да добият ясна представа за наученото до момента и да получат обективна оценка за представянето си, което съпоставят с участниците не само от България, но и от други държави. Кингс помага учениците да са по-заинтересовани от обучението си, а статистиката показва, че средният им успех се повишава с над 20% благодарение на нашите олимпиади.

Какво предстои?

 Първият кръг на Кингс започва на 26 февруари 2024 година! Каним всички учители да станат част от общността на КИНГС и ще се радваме, ако Вие се присъедините към нашето семейство. Ако желаете да научите повече за нас и/или да регистрирате учениците си за участие в олимпиадите, можете да го направите, като посетите www.kingsolympiad.com .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »