Обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) – ресурси в помощ на учителя

Статията има за цел да помогне на учителите в преподаването онлайн, като даде информация с ресурси, които биха моли да подпомогнат при учебния процес.

Има много приложения, които могат да помогнат на използващите Teams на Microsoft в обучението. Някои от тях са:

  • Видео обучение за Microsoft Teams: Това е сайт, който предлага видеоклипове, които обясняват как да използвате различните функции и възможности на Тиймс, като създаване и управление на екипи и канали, стартиране на чатове и обаждания, работа с файлове и приложения, организиране и посещаване на събрания и събития на живо и др.
  • Microsoft 365 Learning Pathways: Това е приложение, което можете да добавите към Тиймс, за да получите достъп до персонализирано и актуализирано обучение за Microsoft 365, включително Тиймс. Можете да избирате от различни пътеки за обучение, които са подходящи за вашата роля, ниво на умения и интереси.
  • Google Workspace: Това е платформа, която предлага различни онлайн приложения, като Gmail, Google Drive, Google Docs, Google Meet и др., които можете да използвате за да сътрудничите и комуникирате с други хора. Можете да интегрирате Google Workspace с Тиймс, за да имате достъп до вашите Google файлове и събрания директно от Тиймс.

Освен Google Classroom, което е специализирано приложение за преподаване и учене през Google, има и други приложения, които могат да бъдат полезни за преподаващите. Например:

  • Google Slides: Това е приложение, което ви позволява да създавате и представяте онлайн презентации с различни визуални ефекти, анимации и транзиции. Можете да работите съвместно с други хора в реално време, да добавяте коментари и обратна връзка, да вграждате видеоклипове, диаграми и други медии. Можете също така да използвате функцията „Интелигентно писане“, за да получите предложения за съдържание и оформление на слайдовете си.
  • 12-те най-добри образователни приложения за учители: Това е статия, която представя 12 приложения, които могат да помогнат на учители и ученици да се организират, да се обучават и да се забавляват. Някои от тях са: Duolingo (за изучаване на чужди езици), Khan Academy (за видео уроци по различни предмети), Quizlet (за създаване и практикуване на тестове и картички), Evernote (за записване и споделяне на бележки) и др.

Може да погледнете следната информация:

Сайт със свободни ресурси от цял свят!

Решения за дистанционно обучение

Свободни електронни ресурси за обучение в начален етап на образование

Свободни електронни ресурси за обучението в професионалните училища

Модераторът в дистанционното обучение – пръв помощник на учителя

Живи работни листове

Обработка на снимков материал в помощ на учебния процес

Обърната класна стая в дистанционното обуч

Създаване на тестове онлайн

Естествено вече разполагаме и с възможност за създаване на учебно съдържание и необходими ресурси за всеки един час с помощта на Изкуствен интелект. Предлагаме ви да прочетете наръчника за използване на изкуствен интелект, в който ще откриете различните видове системи за работа с ИИ, както и подходящи приложения с ИИ, както и линкове към всичко.

Пътеводител за изкуствен интелект в образованието

И накрая един полезен наръчник, създаден специално за съвременните поколения, свързан с опасностите, които ни дебнат онлайн:

Как да се предпазим от кибертормоз, онлайн злоупотреби, дезинформацията и разпространението на фалшиви новини?

Ако имате нужда от помощ и съвет, свързан с обучението в ОРЕС, може да ни потърсите на контактите в сайта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »