Учители подават ръка на родители – предизвикателствата, които носят поколенията Z и Алфа

Предизвикателствата пред съвременния родител с появата на новите поколения стават все по-големи и някак си не резонират със съветите на бабите и дядовците. Така е, защото за първи път в света има сблъсък на поколения, чийто начин на живот се различава коренно.

Появата на поколенията Z  и Алфа поставиха на преден план различен тип отношение, различен тип методи както на възпитание, така и на обучение.

Учителите от СУ „Братя Миладинови“ в град Пловдив, вдъхновени от преминато обучение на тема:  Как да преподаваме на дигиталните поколения Z и Алфа?, организираха среща-разговор с родителите на своите възпитаници.

На срещата на тема „Нашите деца от поколенията Z и Алфа – какво поколение расте в домовете ни и до какви предизвикателства ще доведе то в образованието?“ основната цел беше да се обърне внимание на някои особености при възпитанието и отглеждането на съвременните деца, да се покажат разликите с предишните поколения и да се акцентира върху важни за тях ценности.

Целият ни свят се промени благодарение на технологиите, но ние не можем да избягаме от него, а трябва да намерим начин да се справим с предизвикателствата, които все още са чужди, а понякога и непонятни за нас – възрастните. Единственият начин за това е като си помагаме, като споделяме и като създадем една общност, в която и родител, и учител, и дете се чувстват спокойни.

С тази среща педагозите от СУ „Братя Миладинови“ в гр. Пловдив подават ръка за взаимно сътрудничество на родителите, защото без нас, родителите, качествен обучителен и възпитателен процес при децата от поколенията Z и особено Алфа, е немислим.

Ние, екипът на КРЕАТИВНОСТ, искрено вярваме, че в общностите и в споделеността се раждат големите идеи и добрите възможности, затова сме готови да сътрудничим и да отделим от времето си, за да предадем безкористно и на родителите знанията си в тази област.

One thought on “Учители подават ръка на родители – предизвикателствата, които носят поколенията Z и Алфа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »