Дигиталното обучение в България: инициативите на КРЕАТИВНОСТ ЕООД за приложение на изкуствения интелект в образованието #DLDay 2024
Деня на дигиталното обучение е международно събитие, което се провежда всяка година в последния четвъртък на февруари, за да се отбележат постиженията и иновациите в дигиталното образование. Тази година Деня на дигиталното обучение е на 22 февруари 2024 г.

КРЕАТИВНОСТ ЕООД е лицензиран ценър за обучение от Министерството на образованието и предлага различни обучения и квалификации за педагогически специалисти.

КРЕАТИВНОСТ ЕООД е специализирана организация в приложението на дигитални образователни модели, работа в STEM и STEAM среда, създаване на благоприятни условия за използване на дигитални уроци и софтуери за решаване на проблеми, работа с поколенията Z и Алфа, дистанционно обучение на училища, фирми и други институции за работа с всякакви системи, подходящи за дистанционно обучение и работа онлайн.

КРЕАТИВНОСТ ЕООД е водеща образователна институция в сферата на Изкуствен интелект в образованието в България. Имаме 3-годишен опит в изследването и апробирането на технологията в детските градини и в училище.

КРЕАТИВНОСТ ЕООД е пионер в използването на изкуствен интелект в образованието в България:

  • разработихме и апробирахме специална методика, която позволява на учителите и учениците да използват изкуствения интелект за създаване, анализ и оценяване на учебно съдържание;
  • имаме специална програма за педагозите в детска градина;
  • създадохме и предоставихме безплатни приложения с изкуствен интелект, които помагат за генериране на учебни материали, тестове и други;
  • непрекъснато усъвършенстваме знанията си и сме наясно с всичко ново, което излиза в сферата на изкуствения интелект в образованието.

КРЕАТИВНОСТ ЕООД подпомага развитието на творчеството, критичното мислене и дигиталната компетентност на учители и ученици, и ги подготвя за бъдещето на образованието.

По случай Деня на дигиталното обучение, КРЕАТИВНОСТ ЕООД организира през годините уебинари, семинари и работилници, свързани с използването на изкуствен интелект в образованието. Тези събития са насочени към учители, родители и ученици, които искат да научат повече за начините, по които може да се използва изкуственият интелект в класната стая, в организацията на учебната дейност, в STEM образованието, в изкуството и в полза на ученика.

Изкуственият интелект в Деня на дигиталното образование (DLDay) – 2024 г.

Ден на дигиталното образование 2023 г. (DLDay) - 2023

Тенденции и акценти в дигиталното обучение – уебинар (DLDay) - 2022 г.

КРЕАТИВНОСТ ЕООД също така поддържа сайта digitalworldedu.com, който събира свободни образователни ресурси от цял свят. Този сайт е създаден за свободно ползване от всеки, който има отношение към обучението и образованието. На сайта може да се намерят всякакъв тип ресурси, да се придобие представа за развитието на образованието в различните държави, да се избере типът материал, като се има предвид народопсихологията на съответния народ6.

КРЕАТИВНОСТ ЕООД е пример за това, как дигиталното обучение може да се използва за подобряване на качеството и достъпността на образованието в България. Ние работим за развитието на креативността, иновациите и ключовите компетентности на учители и ученици, както и за създаването на дигитална световна образователна общност. Потърсете ни, за да споделим своя опит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »